Фото: Генштаб ЗСУ

Звільнено територію з площу Одеси: як просуваються ЗСУ на півдні й Бахмутському напрямку

Українські військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. На даних відтинках фронту Збройні сили України вже мають чималі успіхи.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що за минулий тиждень в результаті наступальних дій на Мелітопольському та Бердянському напрямках підрозділи Збройних сил України просунулися на понад один кілометр. Загалом, від початку контрнаступу на цих напрямках ЗСУ просунулися на 8,6 кілометра.

"За минулий тиждень на півдні України звільнено понад 10 кілометрів квадратних української землі. Від початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Сили оборони України звільнили від російських загарбників 169 квадратних кілометрів української землі. Що приблизно співмірно з площею міста Одеса! На цих територіях тривають заходи з розмінування місцевості", — йдеться у повідомленні.

Крім того, на Бахмутському напрямку минулого тижня українські воїни звільнили від російських загарбників чотири квадратних кілометри рідної землі. Загалом звільнена площа на Бахмутському напрямку складає 24 кілометри квадратних української землі.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, бійці Збройних сил України наразі навмисно дотримуються повільнішого темпу просування на фронті. Українські військові роблять це для того, аби зберегти свою бойову могутність та виснажити армію і техніку ворога. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2023 08:57