Фото: Харківська обласна прокуратура

Звинувачувала ЗСУ в обстрілах міст: на Харківщині судитимуть любительку "русского міра"

На Харківщині судитимуть місцеву колаборантку, яка активно підтримувала "русскій мір", свідомо виправдовувала дії російської армії та публічно звинувачувала Збройні сили України в обстрілах міст.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури у Telegram-каналі.

Зазначається, що колаборанткою виявилась 56-річна мешканка с. Липці Харківського району, яка активно та публічно підтримувала "русскій мір" серед односельців. 

Жінка стверджувала, що "Росія не обстрілює населені пункти". Також вона звинувачувала українську армію в ударах по мирних мешканцях, додаючи, що ЗСУ це роблять для "красівой картінкі".

"Наразі обвинувачена має нагоду поділитися своїми поглядами в суді — справу розглядатимуть у Харківському районному суді Харківської області", — йдеться у повідомленні. 

Стосовно зловмисниці затверджено та направлено до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). 

Нагадаємо, у грудні у Харківській області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. Одним зі зловмисників виявився мешканець Балаклії, який під час окупації працював у так званій "тимчасовій цивільній адміністрації". Він активно проводив інформаційну діяльність з окупаційною адміністрацією, спрямовану на підтримку держави-агресора.

Ще однією колаборанткою виявилася мешканка населеного пункту Шевченкове Куп’янського району, яка під час захоплення населеного пункту перейшла на бік загарбників. У серпні 2022 року вона добровільно обійняла посаду "в. о. завідувача Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району Харківської області".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.01.2024 15:24