Фото: Офіс генпрокурора

У Черкасах чоловік "зливав" рашистам розташування українських військових та систем ППО: скільки років отримав зрадник

Мешканець Черкас надавав ворогу інформації щодо позицій Збройних сил України та українських систем протиповітряної оборони (ППО). Зрадника засудили до дев'яти років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Відомо, що прокурори у суді довели, що чоловік за грошову винагороду діяв на користь Російської Федерації. Він "зливав" позиції українських військових. 

"За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним жителя Черкас у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух Збройних Сил України. Йому призначено покарання — дев'ять років позбавлення волі"— йдеться у повідомленні.

Так, з травня 2023 року засуджений надавав розвідувальну інформацію представнику російських спецслужб. За допомогою одного з месенджерів колаборант передавав дані про місця розташування військових частин, особового складу та техніки ЗСУ, а також систем протиповітряної оборони на території Черкащини.

Зрадник до кожного повідомлення додавав скріншот карт у програмі Google Maps з точними координатами. За декілька місяців чоловік отримав від ворога за всі надані дані 27 600 гривень.

"До вироку суду він перебував під вартою", — додали в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 8 грудня Малиновський районний суд Одеси ухвалив рішення у провадженні колишньої працівниці "Дар’ївської виправної колонії №10", яка співпрацювала з ворогом. Він призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на дев'ять років з конфіскацією всього майна.

Також 6 грудня у Харківські області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 19:44