Фото: ЕРА

Звинуватили США: у МЗС Китаю відреагували на заяви щодо постачання зброї Росії

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що його країна "прагне миру" й поклав провину за війну в Україні на США. Таку відповідь він дав на запитання, чи використовує Росія китайські боєприпаси у війні проти України.

Про це пише Liga.net.

Так, на брифінгу журналісти озвучили дані від джерел Білого дому за 17 березня 2023 року, де нібито підтвердилося використання китайських боєприпасів армією РФ. 

Ван Веньбіня запитали, чи дійсно Китай постачає Росії боєприпаси, проте він не став прямо відповідати на запитання і звично заявив, що це все США "роздмухують вогонь" війни, коли дають Україні озброєння.

Речник МЗС сказав, що Китай "завжди стоїть на боці миру".

"Саме США, а не Китай, надсилають зброю на місця битв в Україні. Китай займає об'єктивну і справедливу позицію в українському питанні. Усе, що ми зробили, зводиться до підтримки переговорів про мир", — сказав Веньбінь.

Нагадаємо, за даними The New York Times, за рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну Китай продав РФ безпілотників та їх частин на суму понад 12 мільйонів доларів. Про це стало відомо з офіційних даних російської митниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2023 18:51