Фото: Kay Nietfeld

Екс-канцлер Німеччини Шредер назвав "вибори Путіна" в Росії "вільними"

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер назвав президентські вибори у Росії вільними. Він вкотре став на захист своєї позиції щодо Росії та диктатора Володимира Путіна. 

Про це він сказав у документальному фільмі, який вийде в ефір на телеканалі ARD у неділю, 31 березня, з нагоди 80-річчя Шредера, пише n-tv.

"Є вільні вибори, ви не можете цього заперечувати", — сказав він.

Як вважає екс-канцлер, стверджувати, що в Москві немає вільного волевиявлення, так само неправильно, "як і вважати, що це демократія, заснована на англійській моделі". Також він запевнив, що відкидає ізоляцію держав через це. 

"Краще ще більше дистанціюватися і звести відносини до нуля. Тоді все стане краще", — іронічно висловився Шредер про ізоляцію Росії від країн Заходу.

Політик запевнив, що опозиції в Росії немає, але немає і "прямої заборони" на опозицію. Така його заява видається дивною, адже лунають ці слова на тлі недопуску кількох кандидатів на президентські вибори в Росії.

Нагадаємо, що Німеччина не визнала Путіна президентом Росії. Як заявила заступниця речника кабміну Німеччини Крістіане Гоффман, її країна не вважатиме президентські вибори в Росії легітимними та не вітатиме Путіна з перемогою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 03:25