Фото: Генштаб ЗСУ

Якими можуть бути найближчі наступи РФ та України: прогноз NYT

Україна і Росія готуються до нових наступів. Окупанти, ймовірно, можуть відкрити новий фронт.

Про це повідомило видання The New York Times.

Видання з посиланням на українську розвідку пише, що російський диктатор Володимир Путін наказав захопити весь Донбас до березня. Наразі в Україні вже зосереджено 320 тисяч російських солдатів, ще 150 тисяч перебувають на полігонах. Кремль спробує атакувати ЗСУ, роблячи ставку на безперервні атаки.

У New York Times, спираючись на військову аналітику, зазначають, що росіяни можуть спробувати взяти ЗСУ в оточення з півночі та півдня через Кремінну та Вугледар і захопити Бахмут.

Також для відволікання уваги РФ може завдати ударів по Сумах та Харкову.

Для України найбільш бажаним є удар по окупантах на півдні, в район Мелітополя, що дало б змогу "відсікти" Крим від сполучення з іншими окупованими територіями та Росією. Водночас, як зауважують у NYT, Україні буде важко просуватися на сході, де окупанти укріпилися ще з 2014 року. 

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, російські окупанти почали масштабний наступ на Луганщині. Однак ЗСУ не дають їм досягти значних успіхів. Військові експерти стверджують, що РФ повернула собі ініціативу й розпочала велику наступальну операцію в Луганській області. Зокрема, зросли темпи бойових дій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганщини.

Також розвідка Британії заявила про "тактичні успіхи" РФ на двох ключових ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 08:33