G7: бідні, багаті і торгові війни

24 СЕРПНЯ 2019 10:20

Саміт G7 почався на тлі загострення торгової війни між Китаєм і США. Цієї п'ятниці КНР оголосила про підвищення мит на американські товари на товари в цілому на близько 68 мільярдів євро.

У Пекіні говорять, що це відповідна міра на введене Вашингтоном додаткового обкладення китайських товарів митами на 270 мільярдів євро, яке вступить в силу з вересня, повідомляє Euro News.

Президент США Дональд Трамп закликав американські компанії почати пошук альтернативи виробництва своєї продукції в Китаї, переміщати виробництво в інші країни або повертати додому, в США.

Глава Білого дому також наказав усім американським перевізникам здійснювати огляд усіх вантажів на предмет наявності в них фентанілу з Китаю і відмовляти в його доставці.

Американо-китайська торгова війна негативно позначається на світовій економіці, це одна з причин недавнього перегляду прогнозів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку. МВФ знизив прогноз зростання світового ВВП до 3,2% відсотка, а Всесвітній банк - до 2,6%.

У своїй останній доповіді Світовий банк підкреслив, що сильне економічне зростання необхідне для скорочення бідності і підвищення рівня життя. А поки розрив між багатими і бідними в більшості країн G7 не скорочується.

У сукупності населення США, Канади, Німеччини, Франції, Великобританії, Італії та Японії володіє більш ніж 50% загального світового багатства. Причому самі забезпечені, які володіють більш ніж 50% багатств в цих країнах, складають всього лише 10% від усього населення. А на частку бідних, яких в цих країнах більше 50% населення, припадає лише 10% всіх багатств. З уповільненням світової економіки це нерівність найближчим часом скоротити не вдасться.

Політика, 24.08.2019 10:20