Фото: Офіс президента

Активи РФ мають бути конфісковані та працювати на захист від терору, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні важливо конфіскувати всі заморожені активи держави-агресорки. Україна плідно працює у цьому напрямку.

У своєму вечірньому відеозверненні український гарант зауважив, що Росія має заплатити за всі воєнні злочини, які вона скоїла в Україні за час війни. Зокрема, такою відплатою може стати й конфіскація заморожених активів на користь нашої держави.

"Усе має бути конфісковане та працювати на захист від терору. Це справедливо — відповідати терористу. Справедливо знищувати терористів. І справедливо змусити державу-терориста платити за те, що вона робить. І ми максимально енергійно працюємо з нашими партнерами, щоб рішення щодо російських активів було якнайшвидше", — наголосив очільник держави.

Він також додав, що завдання України цього року — не лише максимально посилити наш повітряний щит і далекобійні можливості України, але й завдати Росії максимальних системних втрат.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 7 лютого провів зустріч із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики, віцепрезидентом Європейської комісії Жозепом Боррелем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 21:59