Фото: Офіс президента

Зеленський обговорив із Боррелем постачання боєприпасів для України

Президент Володимир Зеленський 7 лютого провів зустріч із високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики, віцепрезидентом Європейської комісії Жозепом Боррелем.

Про це повідомив Офіс президента.

"Дякую за візит вашої команди до України. Дякую за підтримку українського народу. Ви завжди були з нами у важкі моменти. В часи складних викликів ви завжди були на боці України, українців у нашій боротьбі за життя, суверенітет і незалежність", — сказав Зеленський.

Зазначається, що у ході перемовин сторони приділили ключову увагу співпраці України та ЄС у безпековій сфері. Зокрема, розглядалося питання першочергових потреб українських Сил оборони та важливості прискорення реалізації плану ЄС щодо постачання в Україну мільйона артилерійських боєприпасів. До того ж український гарант акцентував на необхідності визначити Україну пріоритетним напрямом експорту артилерійських боєприпасів та збільшити кількість замовлень і контрактів на їх виробництво з боку держав — членів ЄС.

"Зі свого боку Високий представник ЄС запевнив, що до кінця поточного року в Україну буде доправлено мільйон артилерійських боєприпасів. Він також відзначив важливість продовження фінансової підтримки України з боку Європейського Союзу", — наголосили в ОП. 

Крім того, співрозмовники обговорили законопроект про посилення мобілізації, який сьогодні Верховна Рада України ухвалила в першому читанні.

Нагадаємо, 7 лютого Жозеп Боррель, який є віце-президентом Європейської комісії та високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики, виступив у Верховній Раді України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 19:40