Американці навчать дрони запускати безпілотники

07 ТРАВНЯ 2019 10:50

Американські компанії AeroVironment і Kratos Unmanned Aerial Systems зайнялися спільною розробкою технології, яка дозволить великим безпілотним літальним апаратам запускати безліч невеликих тактичних безпілотників.

Як повідомляє Flightglobal, нова розробка в перспективі дозволить військовим вести масштабну розвідку без заходу в контрольовану противником зону.

Розробники припускають, що безпілотник-носій, який здатний розвивати велику швидкість і виконувати польоти на велику відстань, буде здатний випускати безліч невеликих безпілотників, які і будуть вести розвідку. При цьому сам носій буде грати роль ретранслятора сигналів - через нього будуть передаватися сигнали управління зграї безпілотників і інформаційна видача від тактичних дронів.

Інші подробиці проекту не розкриваються.

Kratos Unmanned Aerial Systems займається розробкою безпілотників семи класів, включаючи і бойової XQ-58A Valkyrie. Останній створюється для ВПС США в рамках проекту по розробці безпілотних та пілотованих бойових літаків.

У травні минулого року Сили спеціальних операцій ВПС США вперше запустили розвідувальний безпілотник Altius з літака вогневої підтримки AC-130J Ghostrider.

Під час випробувань безпілотник збирав і передавав розвідувальні дані на пульт оператора на борту літака.

Технології, 07.05.2019 10:50