Американці створять польовий генератор водню

15 ЛИСТОПАДА 2019 17:17

Американська компанія General Atomics Electromagnetic Systems отримала контракт Армії США на розробку польового генератора водню високого тиску. Згідно з повідомленням компанії, розробка прототипу системи і його випробування повинні завершитися протягом двох років.

Передбачається, що водневі паливні елементи здатні істотно збільшувати дальність польоту дронів.

Наземні автомобілі з водневими елементами, завдяки використанню в них електромоторів, здатні пересуватися набагато тихіше бензинових або дизельних машин.

При цьому використання техніки з водневими паливними елементами в польових умовах пов'язане з безліччю труднощів. Зокрема, поки не існує щодо компактних систем генерації водню. Сучасні системи в більшості випадків виробляють водень методом електролізу, що вимагає електроенергії, яку в польових умовах буває важко отримати.

Згідно з повідомленням General Atomics Electromagnetic Systems, в її генераторі водню буде використовуватися порошок алюмінієвого сплаву. Для роботи установки буде потрібно тільки вода, з якої порошок буде вступати в реакцію з виділенням водню. Інші подробиці про перспективну розробку не уточняються.

Технології, 15.11.2019 17:17