Фото: slovoidilo.ua

Американський губернатор назвав війну "суперечкою": з'явилась реакція МЗС

Губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс назвав війну з Росією "суперечкою". Міністерство закордонних справ України запросило його у гості.

Таку заяву зробив спікер МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

"Ми впевнені, що як колишній військовий офіцер, направлений у зону бойових дій, губернатор Рон Десантіс знає різницю між "суперечкою" та війною", — наголосив спікер МЗС.

Зазначається, що зв'язку з цим міністерство запросило його відвідати Україну, щоб глибше зрозуміти повномасштабне вторгнення РФ та загрози, які воно становить для інтересів США.

Нагадаємо, сьогодні, Десантіс розкритикував грошову допомогу адміністрації американського президента Джо Байдена для України та заявив, що це "відвертає увагу від найнагальніших викликів нашої країни".

"У той час, як у США є багато життєво важливих національних інтересів - забезпечення безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також стримування економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю - все більше вплутування в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них", — заявив Десантіс.

Нагадаємо, російського посла викликав Державний департамент США через інцидент зі збитим дроном над Чорним морем. Американці планують висловити "рішучі заперечення" з приводу поведінки РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2023 22:59