Фото: kremlin.ru

Аналітики ISW пояснили, для чого Путіну ядерний шантаж

Кремль вкотре почав брязкати ядерною зброєю, через те що хоче вплинути на постачання військової допомоги Україні від західних партнерів перед контрнаступом ЗСУ.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, міністр оборони РФ Сергій Шойгу виправдав рішення Кремля розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі, звинувативши НАТО в активізації бойової підготовки і розвідувальної діяльності поблизу російських і білоруських кордонів. Також він звинуватив західні країни в ескалації війни в Україні, тим що вони надають їй військову підтримку.

При цьому російські окупанти продовжують підготовку до очікуваного українського контрнаступу на південному напрямку. За заявами Шойгу,  з весняним призовом у РФ все йде за планом і вже завершився первинний призов на строкову.

Він посилив наявні російські ядерні загрози, заявивши, що Білорусь має ядерні штурмовики та ядерні ракети "Іскандер-М". Шойгу також заявив, що 3 квітня білоруські ракетні війська розпочали навчання в Росії роботі з комплексами "Іскандер-М", у тому числі із застосуванням тактичної ядерної зброї.

Проте експерти Інституту зауважили, що заяви Шойгу не містять нової інформації щодо білоруських навчань і, ймовірно, є частиною інформаційної операції. 

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що погрози російського диктатора Володимира Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі свідчить про те, що його зустріч з главою Китаю Сі Цзіньпінем пройшла невдало.

4 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія вже передала Білорусі комплекс "Іскандер-М". Він може використовувати ядерні ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2023 07:05