Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, про що свідчать ядерні погрози Путіна

Президент Володимир Зеленський вважає, що погрози російського диктатора Володимира Путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі свідчить про те, що його зустріч з главою Китаю Сі Цзіньпінем пройшла невдало.

Таку заяву український гарант зробив під час прес-конференції з нагоди деокупації Бучі.

"Якщо ви хочете мою особисту думку. Сигнал, що Росія хоче розташувати свою ядерну зброю в Білорусі, говорить про невдалу зустріч з Китаєм. Потрібно було показати якусь суб'єктність, яку Росія, під керуванням Путіна втратила", — заявив Зеленський.

Очільник держави зазначив, що Путіну необхідно зараз показувати якісь перемоги, але він не зміг це зробити на полі бою.

"Вони почали криваву війну і вже зрозуміло, чим вона закінчиться. Питання в тому, що він не жаліє наших людей, але й не рахує своїх людей. Але то справа РФ", — зауважив президент.

Зеленський також вважає, що розміщення ядерного озброєння в Білорусі свідчить про втрату суб'єктності режиму Лукашенка, адже він більше не вирішує, яку зброю буде розміщено на його території.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2023 20:58