Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики ISW повідомили про наземні атаки Сил оборони в Курській області

Українські сили продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області 4 жовтня, але не досягли підтверджених успіхів. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Російські джерела повідомили про бої, що продовжуються в районі Веселого (на південь від Глушково), а міністерство оборони Росії заявило, що російські сили відбили українські атаки в напрямку Нового Шляху (на південь від Веселого). Російський мілблогер заявив, що російські сили нещодавно відновили позиції у районі Веселого, але не повністю відбили Медвеже (південно-схід від Глушково). Повідомляється, що підрозділи російської 83-ї повітряно-десантної бригади продовжують бої у Глушківському районі.

Українські сили продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області 4 жовтня

Мапа: ISW

4 жовтня бої тривали на головному українському виступі на Курщині, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські джерела, включно з міністерством оборони Росії, заявили, що бої тривали в районі Крем'яного та Ольгівки (обидва на схід від Коренево), Любимівки (на південний схід від Коренево) та Плехово (на південний схід від Суджі). Повідомляється, що підрозділи російської 810-ї бригади морської піхоти (Чорноморський флот, Південний військовий округ) продовжують діяти в Курській області.

Нагадаємо, 4 жовтня президент Володимир Зеленський здійснив візит у Сумську область. Очільник держави відвідав командний пункт 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади, яка виконує бойові завдання в межах операції на Курщині. Глава держави підкреслив, що Курська операція — реально стратегічна річ, яка додає мотивації партнерам бути більш рішучими й тиснути на Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.10.2024 06:47