Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики ISW проаналізували масштабні втрати техніки росіян на Покровському напрямку

Російські війська втратили не менше п'яти дивізій бронетехніки та танків у Покровському районі з початку наступальної операції із захоплення Авдіївки у жовтні 2023 року та під час інтенсифікації російських наступальних операцій на заході Донецької області влітку 2024 року.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Користувач відкритого джерела X (раніше Twitter), який відстежує візуально підтверджені втрати російської техніки та обладнання в Україні, 4 жовтня підтвердив, що війська РФ втратили 1830 одиниць важкої техніки у Покровському районі з 9 жовтня 2023. Користувач X заявив, що російські війська втратили загалом 539 танків (приблизно півтори дивізії російських танків) та 1020 бойових машин піхоти (приблизно чотири-п'ять мотострілецьких дивізій) під час наступальних операцій у Покровському районі, і уточнив, що українські війська знищили 3 539 російських танків та 835 з 1020 бронемашин. 

Користувач X зазначив, що російські сили також втратили 26 бойових машин піхоти, 22 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), 11 артилерійських систем, що буксируються, і 92 неброньовані вантажівки. Він також підтвердив, що російські сили втратили 25 танків та 59 бронемашин (приблизно два батальйони механізованої техніки) у Покровському районі з 6 вересня 2024 року. 

Російські сили почали посилену чотиримісячну наступальну операцію із захоплення Авдіївки в жовтні 2023 року, а потім продовжили наступи на захід від Авдіївки та на захід і південний захід від Донецька навесні та влітку 2024 року, і дані користувача повинні відображати втрати російської техніки. цих наступальних зусиль. Оцінка користувача X, що ґрунтується на візуально підтверджених втратах техніки, ймовірно, консервативна, оскільки не всі втрати російської техніки візуально задокументовані. Фактична кількість втрат російської техніки в районі Покровська, ймовірно, вища, ніж повідомлялося.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відзначив під час свого традиційного вечірнього відео звернення, що виповнилося два місяці з того часу, як Збройні сили України розпочали військову операцію у Курській області Росії. Це стало важливим етапом російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 06:51