Фото ілюстративне. Джерело: Офіс президента

Анонсував Саміт миру та план перемоги: Зеленський під час зустрічі з Макроном зробив важливі заяви

У четвер, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський представив лідеру Франції Еммануелю Макрону план перемоги. Він також запевнив, що наступний Саміт миру відбудеться у листопаді цього року.

Таку заяву український президент зробив під час брифінгу на подвір’ї Єлисейського палацу.

Під час зустрічі Зеленський та Макрон обговорили ситуацію на фронті та речі, які зможуть посилити українські позиції й надати більше захисту Європі. Також планується розширення співпраці між державами у спільному виробництві зброї.

"Наступний Мирний саміт має бути в листопаді. План його буде на столі. Щодо точної дати — я не знаю на сьогоднішній момент. Але ми підготуємо все, що ми вирішили", — наголосив Володимир Зеленський.

Нещодавно президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті "Україна — Південно-Східна Європа" заявив, що українська влада разом зі союзниками фіналізує документ про справедливе завершення війни з Росією. Він міститиме всі умови для цього. Роботу над ним завершать у листопаді.

Раніше український лідер Володимир Зеленський заявляв, що план перемоги України має бути зрозумілим для кожного в країні. Тож спочатку відбудеться остаточне узгодження всіх його пунктів зі союзниками, а після цього його розкриють українцям.

Водночас за даними Bloomberg із посиланням на власні джерела, глава держави Володимир Зеленський, ймовірно, шукає "більш гнучкий" підхід для завершення війни в Україні через побоювання зменшення підтримки Заходу.

Нагадаємо, 3 жовтня речник Державного департаменту США Метью Міллер зазначив, що презентований українським президентом Володимиром Зеленським план перемоги містить низку продуктивних кроків. США планують контактувати з українською стороною з цього приводу.

За словами президента України Володимира Зеленського, Київ не розглядає припинення бойових дій на фронті в обмін на отримання гарантій безпеки від країн Заходу. Цю дезінформацію може поширювати російська пропаганда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 21:56