Учасники підписання Меморандуму. Джерело: boeing

"Антонов" і Boeing підписали меморандум: на які проекти націлена співпраця

Меморандум про взаєморозуміння для вивчення можливостей співпраці в проектах, пов’язаних з обороною, підписали Boeing і українська компанія "Антонов".

Про це повідомили на сайті Boeing. Там зазначили, що один із найбільших у світі виробників авіаційної, космічної та військової техніки корпорація Boeing і українська компанія "Антонов" підписали Меморандум про взаєморозуміння для вивчення можливостей для співпраці в проектах, пов’язаних з обороною. Зокрема, йдеться про співпрацю у сфері безпілотників.

Сфери потенційної співпраці, які визначені в угоді, містять навчання, матеріально-технічну підтримку та послуги з капітального ремонту тактичних безпілотних літальних систем, які використовують Збройні сили України, зокрема, ScanEagle. Крім того, компанії також вивчать можливості для “Антонова” надавати інженерну підтримку Boeing.

"Така угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження найновіших і найефективніших рішень — на додаток до можливості майбутніх проектів із Boeing в аерокосмічній і оборонній промисловості", — сказав генеральний директор компанії «Антонов» Євген Гаврилов.

Своєю чергою, президент і генеральний директор Boeing Defence, Space & Security Тед Колберт висловив задоволення від продовження співпраці з "Антоновим" для підтримки розвитку та економічного зростання України.

"Ця угода демонструє наші постійні зусилля, спрямовані на пошук нових можливостей для співпраці з українською промисловістю, що підкреслено підписанням нами раніше цього року Договору про співпрацю з оборонно-промисловим комплексом України", — заявив він.

Як провідна світова аерокосмічна компанія, Boeing розробляє, виробляє й обслуговує комерційні літаки, оборонну продукцію та космічні системи у більш ніж 150 країнах світу. Раніше "Антонов" став першим представником України в Асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості Європи.

Нагадаємо, у вересні минулого року стало відомо, що українська компанія "Антонов" змінює свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків, посилюючи виробництво безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.07.2024 14:16