Фото: Facebook Іона Черепанов

Архієпископ УПЦ МП зробив цинічну заяву про підрив Каховської ГЕС

Архієпископ УПЦ (Московського патріархату) Іона Черепанов вважає повені у Києві та підрив Каховської гідроелектростанції частиною "пророцтв". За його словами, виселення УПЦ МП із Києво-Печерської лаври прямо пов'язано із підривом ГЕС.

Про це архієпископ написав у Facebook

Архієпископ вважає, що підрив Каховської ГЕС — це нібито знак від бога за те, що з Києво-Печерської лаври виселяють представників московського патріархату.

Крім того, міністра культури Ткаченка архієпископ УПЦ МП завуальовано назвав "культурфюрером" і "другом Кадирова" (очевидно натякаючи на старе інтерв'ю з "дон-доном", яке записав Ткаченко ще у 2011 році).

"Мимоволі починаєш вірити різним пророцтвам, пов'язаним із закриттям Лаври. Початок "віджиму" — і відразу повінь у Києві; наказ "культурфюрера" — трагедія у Каховці. Що ж буде, якщо друг Кадирова зможе припинити молитву в Саду Богородиці", — написав архієрей.

пост Іона Черепанова

Скріншот

Нагадаємо, 6 червня повідомлялося, що Комісія міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Києво-Печерської лаври завершила свою роботу та підписала з Національним заповідником відповідний акт. Відтак, УПЦ МП має покинути лавру протягом трьох робочих днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2023 08:59