Фото: РНБО України

Атака дронів на Сочі поблизу резиденції Путіна: з'явилось підтвердження британської розвідки

Вдруге за два тижні безпілотні літальні апарати атакували чорноморський курорт Сочі. Там розташована резиденція російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка також підтверджує, що 1 жовтня 2023 року дрони атакували Сочі. За інформацією ЗМІ, в аеропорту було пошкоджено місце посадки вертольотів.

Зазначається, що 20 вересня попередня атака дронів спричинила велику пожежу на нафтосховищі поблизу аеропорту. Це був перший зафіксований удар по Сочі після вторгнення Росії в Україну.

"Сочі є популярним місцем відпочинку, яке тісно пов’язане з президентом Росії Володимиром Путіним, і служить літньою базою для багатьох представників російської еліти", — йдеться у повідомленні розвідки.

У міноборони Британії наголосили, що удари по Сочі є прикладом того, що війна безпосередньо впливає на росіян, які перебувають далеко від українського кордону.

Скріншот британська розвідка

Атака Сочі 20 вересня: що відомо

У російському Сочі 20 вересня спалахнула масштабна пожежа — загорівся резервуар з дизпаливом поблизу адлерського аеропорту. Зазначається, що пожежа в Сочі зайнялася на нафтобазі "Роснафти" — площа пожежі становила 96 квадратних метрів.

Губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв наголосив, що на місці події працювали десятки пожежників та багато техніки.

Згодом загоряння ліквідували. Місцеві жителі у соцмережах запевняли, що резервуар спалахнув після атаки-дрона камікадзе. Російська влада ж поки цю інформацію не підтверджує.

Нагадаємо, у ніч на 7 жовтня було неспокійно у столиці Російської Федерації. Протиповітряна оборона окупаційних військ нібито відбила атаку безпілотника, який летів на Москву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2023 11:27