Фото: росЗМІ

Атака на український порт: судно країни НАТО потрапило під ракетний обстріл Росії

У ніч на 24 липня під час обстрілу Росією дунайського порту Рені незначних пошкоджень зазнало румунське судно. Водночас жоден громадянин цієї країни не постраждав.

Дану інформацію підтвердило Міністерство закордонних справ Румунії, пише портал HotNews.roЗа даними відомства, через представників генерального консульства в Одесі, яке тимчасово працює в центральному офісі МЗС, здійснило розслідування інциденту з румунським судном в порту Рені.

За попередньою інформацією, отриманою представниками румунського консульства від української влади, судно зазнало незначних пошкоджень і продовжило свій рейс. Румунське МЗС також наголосило, що в результаті атак, спрямованих проти українських портів на Дунаї, жоден громадянин їхньої країни не постраждав.

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди". 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Після виходу зі "зернової угоди", Росія почала потужно обстрілювати південні регіони. Щодня армія РФ завдавала ударів по Одеській області. Є загиблі, багато постраждалих, а також зруйновані будівлі та знищені склади зі зерном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 22:14