Колаж TrueUA

Атака "шахедів" по Україні: у багатьох областях лунають сирени (мапа)

У понеділок ввечері, 16 вересня, російська армія запустила ударні безпілотники типу "Шахед" на територію України. Дрони наближаються до центральних областей нашої держави.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Перше повідомлення про небезпеку військові опублікували о 20:16, зазначивши, що "шахеди" у Сумській області прямують на Харківщину.

Вже о 21:47 з'явилась інформація про ударні БпЛА на Сумщині, що курсують на Чернігівщину.

О 22:33 з'явилось ще одне повідомлення про групу "шахедів" на Сумщині, які продовжують рух в напрямку Чернігівської області та групу "шахедів" на Полтавщині, що курсують в напрямку Київщини.

Станом на 23:25 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

У понеділок ввечері, 16 вересня російська армія запустила ударні безпілотники типу "Шахед" на територію України

Мапа: alerts.in.ua

Нагадаємо, через наліт дронів вночі 16 вересня на Київщині внаслідок падіння уламків збитих безпілотників поранення отримала місцева жителька. До того ж у регіоні через рашистський обстріл пошкоджено п'ять автомобілів та п'ять приватних будинків. У них вибиті двері, вікна, посічені фасади та дахи. В чотирьох районах виникли загоряння трав’яного настилу та лісової підстилки.

Також цієї ночі ворожі дрони долетіли й до столиці. Повітряну тривогу у Києві оголосили близько другої ночі й тривала вона близько трьох з половиною годин. На Київ російські ударні безпілотники прямували з різних напрямків і різними групами.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що від початку вересня війська країни-агресорки атакували Україну понад 600 ударними дронами-камікадзе типу "Шахед".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2024 23:31