Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Аудит Міноборони виявив на складах медичних сил 30 тисяч турнікетів: вони лежали там майже рік

Аудитори Міністерства оборони України виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Ці турнікети отримано ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим — всього 458 одиниць", — йдеться в повідомленні.

Про результати внутрішнього аудиту повідомлено міністру оборони України Рустему Умєрову. Після проведення аудиту відповідальні посадові особи розпочали видачу турнікетів, наразі майже третина — уже у військовослужбовців.

Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалися на складах у значній кількості.

"Завдання внутрішнього аудиту Міноборони — не просто виявляти випадки зловживань і реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на всіх рівнях ухвалення рішень", — прокоментував заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Інфографіка: Міністерство оборони України

Інфографіка: Міністерство оборони України

Нагадаємо, що аудитори Міністерства оборони України виявили численні накази щодо виплат у військових частинах Київської, Житомирської, Хмельницької та Полтавської областей. Йдеться про суму в понад 186 мільйонів гривень. Таким чином установлено факти безпідставних виплат додаткової грошової винагороди окремим військовослужбовцям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 19:56