Фото: day.kyiv.ua

Азербайджан заявив про обстріл своєї території збройними силами Вірменії: Єреван відреагував

У міністерстві оборони Азербайджану заявили про обстріл своєї території армією Вірменії. Оборонне міністерство країни спростувало це звинувачення.

Про це йдеться на сайті міноборони Азербайджану.

Там зазначили, що у неділю, 7 квітня, приблизно о 17:15 підрозділи збройних сил Вірменії з позицій, розташованих у напрямку населеного пункту Султанбек району Пашали, обстріляли зі стрілецької зброї позиції азербайджанської армії в напрямку населеного пункту Шада Шахбузького району Нахчіванської Автономної Республіки.

"Підрозділами азербайджанської армії були вжиті адекватні заходи у відповідь у зазначеному напрямку", — пише міноборони Азербайджану.

Своєю чергою у міноборони Вірменії заяву азербайджанського міністерства назвали такою, що не відповідає дійсності.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив під час інавгураційної промови 14 лютого, що Вірменія, а не Азербайджан, має невирішені територіальні претензії.

Пашинян і Алієв раніше також заявляли, що мирну угоду можна було підписати до кінця 2023 року, але вони за посередництва міжнародної спільноти не принесли прориву.

Вже 13 лютого обидві сторони звинуватили одна одну у відкритті вогню на кордоні, в результаті сутички, за словами Вірменії, загинуло четверо її солдатів.

Нагадаємо, що в жовтні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відвідав неформальний саміт Євросоюзу в Іспанії. На ньому очільник уряду підписав декларацію щодо правового статусу Нагірного Карабаху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2024 07:02