Фото: соцмережа Х (Twitter) Джо Байдена

Байден готує "велику промову" щодо України

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден готує "велику промову" щодо підтримки України. Наразі невідомо, коли варто очікувати виступу глави Білого дому.

Відповідну заяву Байден зробив на брифінгу для преси. Президент США зокрема прокоментував ситуацію з відставкою спікера Палати представників Пола Маккарті та небажання конгресменів-республіканців виділяти додаткові кошти на допомогу Україні. Він зазначив, що невдовзі виступить з "великою промовою", але коли саме — не уточнив.

"Мене це хвилює, але я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату обох партій заявили, що вони підтримують фінансування підтримки України. Дуже скоро я виголошу велику промову щодо цього питання", — наголосив Байден.

Президент США також запевнив, що є й інші способи надавати Україні допомогу, але він не хоче вдаватися в деталі.

Нагадаємо, Україна просила Сполучені Штати Америки надати їй далекобійні ракети ATACMS. Президент США Джо Байден натякнув, що виконав це прохання.

Варто відзначити, що 21 вересня президенти України й США зустрілися у Нью-Йорку, де проходила Генасамблея ООН. Опісля зустрічі медіа писали про те, що Байден пообіцяв Зеленському надати невелику кількість ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 22:19