Фото: Офіс президента

Байден може знятися з виборчих перегонів вже цими вихідними, — ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може знятися з виборчих перегонів вже найближчими вихідними. Такий розвиток подій прогнозують в американській Демократичній партії.

Про це повідомляє Axios.

За даними видання, декілька провідних демократів у приватному порядку повідомили, що наростальний тиск з боку партійних лідерів у Конгресі та близьких друзів переконає президента Байдена ухвалити рішення вийти з президентських перегонів вже цими вихідними.

Як зазначає джерело, 81-річний президент, який зараз перебуває на самоізоляції через COVID-19, привселюдно зберігає тверду позицію. Але в особистому житті він змирився зі зростальним тиском, провальними опитуваннями та необґрунтованим контролем, які унеможливлюють продовження його кампанії, кажуть демократи.

Axios також повідомляє, що за лаштунками вищі керівники Демократичної партії, його друзі та основні спонсори переконані, що Байден не зможе перемогти, не зуміє змінити суспільне сприйняття свого віку та гостроти розуму та не здатний забезпечити більшість у Конгресі.

"Президенту кажуть, що якщо він залишиться на своїй посаді, то колишній президент Трамп може здобути переконливу перемогу та стерти спадщину Байдена та надії демократів у листопаді", — додало джерело.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявив, що не має наміру відмовлятися від участі у виборах 2024 року, навіть попри численні заклики зійти з дистанції у цих перегонах.

Також раніше Джозеф Байден наголошував, що може знятись з президентських виборів, які пройдуть в країні цього року. Причиною для цього можуть бути проблеми зі здоров'ям політика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.07.2024 18:34