Фото: Офіс президента

Байден назвав умову, за якої зніметься з президентських виборів

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден наголосив, що може знятись з президентських виборів, які пройдуть в країні цього року. Причиною для цього можуть бути проблеми зі здоров'ям політика.

Про це стало відомо з інтев'ю Байдена CBS News. 

Політик зазначив, що готовий відмовитися від президентських перегонів за умови, якщо лікарі скажуть йому про проблеми зі здоров'ям.

"Якби в мене виявили якесь захворювання, якби хтось, лікарі, прийшли й сказали, що у вас така проблема", — додав він.

Варто наголосити, що між 81-річним президентом Джо Байденом та 78-річним кандидатом у президенти Дональдом Трампом відбуваються суперечки стосовно їхнього віку та того, як це впливає на здатність керувати державою.

Раніше, а саме 16 липня, Байден заявляв, що не має наміру відмовлятися від участі у виборах 2024 року, навіть попри численні заклики зійти з дистанції у цих перегонах.

"Я старий. Але я лише на три роки старший за Трампа, це по-перше. А по-друге, моя гострота розуму до біса хороша. За три з половиною роки я зробив більше, ніж будь-який президент за довгий-довгий час. Тож я готовий, щоб виборці мене судили на цей предмет. Я розумію… Я розумію, чому люди кажуть: "Боже, йому 81 рік. Ого! Яким він буде, коли йому буде 83 чи 84 роки?" Це слушне питання", — сказав Байден.

Нагадаємо, раніше Джо Байден зробив низку заяв щодо замаху на кандидата в очільники держави Дональда Трампа. Крім того, він дав доручення, які стосуються посилення заходів безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2024 10:11