Фото: President Biden / Twitter

Байден прокоментував рішення Міжнародного кримінального суду арештувати Путіна

Джо Байден прокоментував рішення Міжнародного кримінального суду про арешт президента Росії Володимира Путіна. Президент США також назвав рішення суду "дуже вагомим аргументом".

Про це повідомляє CNN.

Джо Байден вважає, що російський диктатор "явно скоїв воєнні злочини".

"Я думаю, що це виправдано", — сказав американський президент. 

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Це сталось після рішення суду Гааги, який видав ордер на арешт лідера РФ.

Відзначимо, що у Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Для країни-агресора такі документи не мають жодного значення.

Нагадаємо, президент Зеленський відреагував на історичне рішення щодо Путіна. Відповідальність російського диктатора Володимира Путіна розпочнеться з видачею ордера на його арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 18.03.2023 08:52