Фото: скріншот з відео

Зеленський відреагував на історичне рішення щодо Путіна (відео)

Історична відповідальність російського диктатора Володимира Путіна розпочнеться з видачею ордера на його арешт. Глава Кремля офіційно став підозрюваним у воєнних злочинах.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський.

Росія також повинна відповісти за депортацію українських дітей.

"Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей — незаконному переміщенні тисяч наших дітей на російську територію", — йдеться у заяві.

Зеленський переконаний, що здійснити таку злочинну операцію було б неможливо без наказу вищого керівника Росії.

"Розділяти дітей із сімʼями, позбавляти їх будь-якої можливості зв'язатися з рідними, ховати дітей на російській території, розпорошувати по віддалених регіонах - усе це очевидно російська державна політика, державні рішення, державне зло. Яке починається саме з першої посадової особи цієї держави", — додав президент.

Президент України також подякував команді прокурора Каріма Хана та Міжнародному кримінальному суду та всім у світі, хто допомагає Україні боротися за справедливість.

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Це сталось після рішення суду Гааги, який видав ордер на арешт лідера РФ.

Відзначимо, що у Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Для країни-агресора такі документи не мають жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 17.03.2023 20:46