Фото: Офіс президента

Байден в четвер оголосить про новий пакет допомоги Україні: чи увійдуть туди ракети ATACMS

У четвер, 21 вересня, президент США Джо Байден виступить з промовою. Він має оголосити про новий пакет військової допомоги Україні.

Про це у Twitter написала кореспондентка Fox News Жакі Генріх.

За даними джерел, в пакеті військової допомоги буде "один чи два нові елементи". При цьому туди, ймовірно, не увійдуть ракети ATACMS та ПТРК. Однак США все ще розглядають варіанти передачі озброєння Україні. Наразі у США сконцентрувалися на допомозі Україні у проходженні мінних полів, бо вважають, що це пришвидшить контрнаступ.

Варто зазначити, що США планують передати обладнання для розмінування, більшу кількість касетних боєприпасів, повітряне прикриття наземних ресурсів, а також бронетехніку та протитанкове обладнання для знищення російських вертольотів.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та США перебувають "на фінішній прямій" щодо постачання далекобійних крилатих ракет ATACMS. Проте якщо їх не нададуть, то це призведе до втрат на полі бою в Україні.

Щоправда, координатор Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі у вівторок, 19 вересня, уточнив, що в США все ще не визначилися щодо того, чи відправляти Україні ракети великої дальності ATACMS. Він зазначив, що ця дискусія досі триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 18:08