Фото: Офіс президента

Виступ Байдена на Генасамблеї ООН: що важливого президент США сказав про Україну

Якщо світ хоче жити за правилами, то потрібно захистити Україну від російської агресії. Такі дії стануть інвестицією в майбутнє кожної держави.

Таку заяву зробив американський президент Джо Байден на Генасамблеї ООН.

"Росія вважає, що світ втомиться і дозволить захопити Україну без жодних наслідків. Але поставмо собі питання, якщо ми відмовимось від принципів ООН, щоб догодити агресору, то чи може кожен член цієї Асамблеї мати впевненість, що його захистять. Якщо Україна впаде, то чи буде забезпечена незалежність кожного з вас. Відповідь — ні", — наголосив Байден.

Президент США закликав світ боротися з такими діями Російської Федерації сьогодні, щоб не було наслідків від агресорів завтра.

"Ось чому США з партнерами стоять на боці України, коли вони відстоюють свою свободу та територіальну цілісність своєї країни", — додав лідер США.

Нагадаємо, президент України Зеленський перед виступом на Генасамблеї ООН закликав виключити Росію з Ради безпеки.

Варто відзначити, що цими днями президент України Володимир Зеленський перебуває у США, де виступить на Генасамблеї ООН, відвідає засідання Ради безпеки ООН, зустрінеться зі світовими лідерами, зокрема, з американським президентом Джо Байденом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2023 19:01