Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден заявив про вихід з виборчих перегонів

У неділю, 21 липня, чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прийняв рішення вийти з президентських перегонів. З більш детальними роз'ясненнями політик виступить протягом наступних днів.

Відповідну заяву Байден опублікував у своїй соцмережі X.

"Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок мого терміну", — йдеться у заяві президента США.

Джо Байден також зазначив, що звернеться до громадян США пізніше цього тижня з більш детальною інформацією щодо свого рішення.

Джо Байден зняв кандидатуру з виборчих перегонів

Скріншот з соцмережі X Джо Байдена

Як відомо, раніше президента США Джо Байдена закликали "закріпити свою спадщину", припинивши боротьбу за переобрання на другий термін. Про це йшлося в листі, який надіслали представники політичних донорів Демократичної партії.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Байден пройшов медичне обстеження після невдалого виступу на дебатах із кандидатом у президенти Дональдом Трампом. Журналісти зазначали, що лікар Білого дому провів лише короткий огляд Байдена через симптоми застуди, які у нього зберігаються. Цей огляд не включав серйозних тестів.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів у Штатах. Він готовий перемагати Дональда Трампа в цій кампанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2024 21:22