Фото: Twitter Джо Байдена

Байден заявив, що Ізраїль не причетний до обстрілу лікарні в Газі

Ракетний удар по лікарні "Аль-Ахлі" у Секторі Газа завдала не армія Ізраїлю. Проте є багато людей, які не впевнені у цьому.

Таку заяву зробив президент США Джо Байден, пише Sky NewsПісля прибуття до Тель-Авіва Байден дав спільну пресконференцію з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. За його словами, по лікарні в Газі завдала удару "інша команда". Водночас президент США заявив, що "глибоко засмучений і обурений вчорашнім вибухом у лікарні в Газі".

"Судячи з того, що я бачив, здається, що це зробила інша команда, а не ви. Але є багато людей, які не впевнені, тому нам доведеться подолати багато речей", — сказав Байден.

Своєю чергою Нетаньягу назвав візит Байдена в Ізраїль "глибоко зворушливим". А Байден пообіцяв, що США подбають про те, щоб Ізраїль мав те, що потрібно для захисту.

Нагадаємо, що бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль 17 жовтня вдарив ракетою по лікарні "Аль-Ахлі" в Секторі Гази. Там, імовірно, загинули сотні людей. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ заявила, що вибух стався через невдалий запуск ракети з боку Палестини. Своєю чергою, лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія звинуватив у трагедії США. Він наголосив, що американці несуть відповідальність за смертоносний напад Ізраїлю на лікарню "Аль-Ахлі" в Газі.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заперечує прямий авіаудар по лікарні "Аль-Ахлі" в Секторі Гази та свою причетність до цього. На підтвердження цього Ізраїль опублікував кадри лікарні та перехоплену розмову бойовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.10.2023 12:55