Фото: Міноборони

Балтійське та Чорне стануть внутрішніми морями НАТО: Резніков пригрозив РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що після вступу Швеції та України у НАТО з'явиться два внутрішні моря — Балтійське та Чорне.

Про це він заявив під час виступу на Європейському саміті з оборони та безпеки у Брюсселі, передає El Mundo.

Резніков зауважив, що не бачить альтернативи для вступу до НАТО України, яка є "щитом Європи" на сході перед "російською загрозою".

"Якщо ми хочемо миру та безпеки для Європи, нам потрібно рухатися вперед. По-перше, НАТО не має альтернативи Україні",  заявив міністр.

За його словами, Балтійське море стане "внутрішнім морем НАТО" після вступу Швеції. Міністр додав, що немає "життєздатної альтернативи" тому факту, що Чорне море, що омиває узбережжя України та інших країн, "також перетворюється на море НАТО".

"Інфраструктура безпеки Альянсу має бути розширена на схід", — сказав він.

Крім того, очільник оборонного відомства України зазначив, що завдяки підтримці Заходу Київ "виконує місію, заради якої створювалося НАТО".

Нагадаємо, вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час. Генсек Столтенберг сказав, що наразі не може повідомити про терміни вступу України до Альянсу.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Так, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.05.2023 14:20