Фото: japannews

"Питання не стоїть": Боррель прокоментував членство України в НАТО

Питання вступу України в Північноатлантичний Альянс поки не обговорюється. Членство нашої держави в НАТО залежатиме від генерального секретаря, а не від членів НАТО.

Про це повідомив Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель в інтерв'ю laSexta.

За словами посадовця, Україна вже давно просить приєднання до Альянсу, проте досі це питання не стоїть на порядку денному в НАТО. 

"Цього немає на столі. Процесу вступу теж не було раніше", — сказав він.

Висловлюючись про нещодавній вступ до НАТО Фінляндії та Швеції, він нагадав, що ці країни були абсолютно нейтральними країнами, які "нічого не хотіли знати про НАТО":

"Але коли вони побачили, що Росія вторглася в Україну, вони сказали, що "єдиний спосіб гарантувати нашу безпеку — це бути членами Альянсу", і вони поспішно попросили приєднатися". 

Нагадаємо, вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час. Генсек Столтенберг сказав, що наразі не може повідомити про терміни вступу України до Альянсу.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Так, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2023 12:45