Володимир Зеленський і Александер де Кроо. Джерело: president.gov.ua

Бельгія відкриє два офіси з відновлення в Україні: в яких містах працюватимуть представництва

Бельгія запланувала відкрити власні Офіси агенції розвитку. Вони працюватимуть у Києві та Харкові, займаючись питаннями відбудови України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо під час прес-конференції у Києві.

"Бельгія вирішила відкрити Офіс агенції розвитку тут, у столиці. Наступними тижнями вони розпочнуть роботу. Відкриємо також офіс у Харкові. Це регіон, який ми будемо відбудовувати. І наша робота у відновленні України — довгострокова. Ми робитимемо все, щоби вона відбулася якомога швидше", — зазначив він.

Прем’єр-міністр Бельгії також наголосив, що за відновлення України платитиме саме Росія, адже саме вона продовжує завдавати руйнувань усій українській території.

"Йдеться про фінансування відбудови, його робитимуть не українські платники податків, не бельгійські, не канадські, це Росія платитиме за відбудову. Разом із Єврокомісією ми опрацьовуємо ці рішення. Дякую Єврокомісії за роботу, яку вона робить задля конфіскації заморожених російських активів. Наступними тижнями відбудуться додаткові кроки, щоби втілити це рішення", — додав бельгійський гість України.

Нагадаємо, що на початку лютого бельгійський уряд ознайомив представників західних країн і представників "Великої сімки" (G7) з пропозицією, яка могла б дозволити вилучити на користь України заморожені в Європі російські активи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 20:35