Суд над чоловіком, який конфліктував із працівниками ТЦК. Джерело: "Суспільне"

Без права застави: в Одесі відправили в СІЗО чоловіка, який "протягнув" працівників ТЦК на капоті автомобіля

У п’ятницю, 5 липня, Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід чоловіку, який прокатав на капоті працівників територіального центру комплектування у Приморському районі 20 червня.

Про це повідомило "Суспільне". Журналісти зазначили, що два місяці він проведе під вартою у СІЗО без права внесення застави.

Сторона обвинувачення звернулася з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави. Сторона захисту просила про домашній арешт.

Дружина Наталія розповіла, що її чоловік разом із братом їхали вулицею Преображенською на перетині з Малою Арнаутською та побачили блок-пост. Там їх зупинили.

"Працівник ТЦК вийшов попереду машини та закричав "Виходимо з машини". Чоловік відповів, що зараз припаркується. Однак військові поводилися агресивно та розпочали погрожувати", — зазначила жінка.

За її словами,  під час паркування працівник ТЦК вискочив на капот, зачепився за нього. А чоловік раптом рушив із місця. Дорогою чоловік Наталі та брат просили змогу про зупинку та дати час злізти з автівки. У цей час працівник ТЦК з кулака вибивав лобове скло.

Через декілька днів після інциденту чоловік сам прийшов до слідчих. Адвокат обвинуваченого Ігор Маракушев розповів, що з таким рішенням не погоджується та подавати апеляцію:

"Усі обставини вказують на те, що підсудний не буде ховатися від слідства. Він зізнався та самостійно прийшов із повинною до слідчих органів. Нема об'єктивних підстав обирати для нього максимально жорсткий виключний запобіжний захід як тримання під вартою", — пояснив він.

Як відомо, 20 червня в Одесі водій прокатав двох працівників територіального центру комплектування на капоті автівки, відео розповсюдили у соціальних мережах. Поліція оголосила в розшук чоловіка. Постраждали двоє військовослужбовців, які виконували оповіщення громадян. Один з них отримав травму голови.

Нагадаємо, що 23 червня в одному з районів Одеси загорілася автівка. Попередньо, знищено авто працівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.07.2024 19:14