Фото: поліція Києва

Без свідомості лежала на вулиці: у Києві поліцейські вилучили немовля у наркозалежної матері

У Києві поліціянти та соцпрацівники вилучили немовля у наркозалежної матері, яка без свідомості лежала на вулиці. Подальшою долею дівчинки піклуватимуться соціальні служби.

Про це у Facebook повідомила поліція Києва.

За даними правоохоронців, восьмимісячна дівчинка разом з непритомною жінкою перебувала на землі. Її побачили ювенальні поліціянти, які проходили повз. Немовля доставили в лікарню для обстеження, а на горе-матір склали протокол за невиконання батьківських обов’язків.

"Ювенальні інспектори Оболонського управління поліції під час патрулювання лісопаркової зони помітили жінку, яка перебувала без свідомості та поруч з нею знаходилось немовля. Поліціянти забрали з холодної землі восьмимісячну дівчинку та привели до тями її матір", — йдеться у повідомленні правоохоронців.

У прес-службі поліції заявили, що матір'ю виявилась наркозалежна 26-річна мешканка Київщини, яка почала поводити себе агресивно та намагалась завадити правоохоронцям піклуватись про дитину. Згодом, за даними поліції, на місце прибули патрульні разом із соцпрацівниками. 

Що "світить" безвідповідальній матері

У поліції наголосили, що на горе-матір правоохоронці склали протокол за ст. 184 КУпАП — невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. Відомо, що жінка вже неодноразово притягувалась до відповідальності за вказане правопорушення.

"Наразі дитину доставлено до лікарні для проходження медичного обстеження. Подальшою долею дівчинки піклуватимуться соціальні служби", — додали в поліції Києва.

Раніше на Полтавщині на смітнику місцевий мешканець знайшов немовля. Поліція тепер шукає горе-матір.

Нагадаємо, в Одесі в лікарні померло п'ятиденне немовля. Поліція розслідує справу за двома статтями — умисне вбивство з позначкою "природна смерть" й неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.03.2024 15:28