Фото: slovoidilo.ua

Безпілотник атакував російський корабель в Азовському морі, — "Кримський вітер"

У суботу вночі, 8 червня, один з російських кораблів, ймовірно, був атакований безпілотником в Азовському морі. Окупанти намагалися заховати судно в Єйську, але зазнали невдачі.

Про це повідомляє "Кримський вітер" у своєму Telegram-каналі. За даними джерела, 8 червня близько 16:00 з ділянки берега між Бердянськом та Приморськом було зафіксовано на рейді кілька суден нецивільного типу. Вночі близько опівночі український БпЛА атакував російський корабель біля порту Єйськ і корабель, заздалегідь, вирушив у супровід крейсера "Москва".

"Кримський вітер" зазначив, що вранці всю інформацію про атаку було видалено з усіх російських пабліків. 

"Схоже, що окупанти вирішили сховати великий десантний корабель у Єйську, але щось пішло не так. Чекаємо на офіційні повідомлення від ЗСУ", — йдеться у повідомленні пабліка.

Джерело також підкреслило, що сам факт реального полювання на флот росіян в Азовському морі — це "мегапозитивна новина, яку важко переоцінити".

"Кримський вітер" нагадав, що під час так званих "навчань" Чорноморський флот перекинув низку кораблів з Новоросійська в Азовське море. Ймовірно, передбачалося, що там їх не дістануть морські дрони. Однак, є дрони повітряні.

Спочатку в "Кримському вітрі" повідомляли, що, ймовірно, йдеться про потоплення великого десантного корабля (ВДК). Проте згодом з'явилось уточнення, що біля Єйська, можливо, було вражено не ВДК, а інший корабель. Джерело наголосило, що 9 червня на рейді Єйська відзначався корабель завдовжки 96 метрів. Його довжину виміряли, виходячи із супутникового знімка.

Нагадаємо, з бази Чорноморського флоту, який розташований у тимчасово окупованому Севастополі, росіяни вивели майже всі значущі та боєготові кораблі. Натепер вони дислокуються у Новоросійську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 14:59