Фото: Facebook-сторінка Мар'яни Безуглої

Безугла повідомила про вихід зі "Слуги народу": заява нардепки

У четвер, 11 січня, депутатка Верховної Ради України Мар’яна Безугла повідомила, що написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга Народу". Відтепер вона нібито "знімає з себе зобов’язання мовчати".

Відповідний допис з'явився на сторінці у Facebook Безуглої.

"З кожним в парламенті безвідносно до фракційної приналежності, з кожним громадянином безвідносно до політичних вподобань минулого і майбутнього. Ніщо не може забрати внутрішнє почуття честі та гідності. І часу немає", — написала нардепка.

Також Безугла виокремила для підписників три основні тези, а саме:

  • Я написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга Народу".
  • Підтримую Президента.
  • Залишаюсь мажоритарним депутатом Оболонського району з усіма зобовʼязаннями відкритості та роботи з громадянами.

Скріншот зі сторінки в Facebook Безуглої

Нагадаємо, 6 січня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови №10391 про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої із посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Згідно з проектом, ініціаторами постанови є 11 нардепів, серед яких і глава комітету Олександр Завітневич.

Своєю чергою регламентний комітет Верховної Ради України підтримав відкликання народної депутатки Марʼяни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони.

Водночас народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла прокоментувала рішення колег відкликати її з посади заступниці голови Комітету з питань безпеки, оборони та розвідки. Вона відмовилася визнавати його легітимність.

Згодом голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що можливість звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки з'явиться лише після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.01.2024 05:42