Фото: Facebook-сторінка

Безугла продовжує хейтити Залужного: депутатка опублікувала свіжий мем з головнокомандувачем (фото)

Народна депутатка від партії "Слуга народу", заступниця голови Комітету парламенту з питань національної безпеки Мар'яна Безугла продовжує розхитувати ситуацію в державі, критикуючи головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Вона звинуватила генерала у провалі підготовки країни до війни з Росією.

Відповідний допис з'явився на сторінці у Facebook Безуглої.

Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ. 

"Так, як у 2021 році Міллі просив звернути увагу, наприклад, на мінування кордонів. Але Головком настільки сперечався, що певний час відмовлявся спілкуватися з американськими партнерами", — написала Безугла.

Нардепка також пригадала Залужного на заслуховуванні в Комітеті з погодження закупівель, який нібито заявив усім присутнім, що дрони не потрібні. 

"І в нас було закладено буквально кілька дронів в оборонні закупівлі, надані у якості пропозиції військовим керівництвом. Ці всі документи є, звісно. Міноборони тоді сліпо затверджувало все, що давали військові й пересилало на Комітет. Так було за всієї каденції Резнікова "все військовим, як сказали військові", за нього дисбаланс склався такий, що на нарадах Головнокомандувач в присутності учасників зазначав, нащо нам ця "прокладка" МОУ", — зауважила Безугла.

За її словами, безмежну віру президента тоді можна описати, як "все, що скажуть військові". Незалежної системи оцінювання ефективності проведених операцій ЗСУ немає, а спроби Безуглої щодо її запровадження "наштовхувалися на внутрішній спротив". 

"Жодного генерала не покарано. Йдеться не посадити, ми якраз зробили всім військовослужбовцям законодавчо "бойовий імунітет", а про те, що знімають десятки комбригів, але жодний генерал внаслідок службового розслідування не був понижений тощо. Генералітет, поділений на внутрішні фракції, — це каста. Каста, яка не пускає свіжих людей, це те, що ще більше розвинулось за два роки повномасштабного, коли військове керівництво отримало величезні статки та владу. Це той слон, якого ми не бачимо в тому числі зі страху, що наша зона комфорту зіткнеться з суворою реальністю, що богів немає", — наголосила вона.

Безугла додала, що ми маємо змінювати армію, щоб перемогти. Перетворити ЗСУ в сучасну компанію, де життя громадянина й ефективність проведеної операції — рівнозначні нерозривні складові одного цілого, що веде до перемоги. 

"Не говорити, дайте 300 танків і тоді, інакше, хай ідуть по посадках, адаптуватись щомиті. Більше зброї, та зброя — ресурс для людей, аби використати її максимально ефективно. Якщо дати 47 бригаді "Бредлі", але "провтикати" вчасно на них динамічний захист на складах КСЛ, а потім не провівши дорозвідку, заставити наступати "Бредлями" по мінних полях, то ми отримаємо знищені "Бредлі" та вбитих та поранених українських громадян. На таке не вистачить ні 100, ні 300 американських машин", — пише вона.

Безугла заявила, що памʼятає ці кейси й ще десятки інших. 

"Памʼятаю, як говорила з Залужним, дивіться, що творить генерал Зубанич, Ви ж знаєте. Ви ж бачите. Але Васю Зубанича, кума НГШ Шаптали не тільки Головком не звільнив від виконання обовʼязків лідера наступу на півдні, а він і досі в системі. Ще раз, найбільша цінність українського народу — український народ. А повага має бути принципом", — пише нардепка.

Мар'яна Безугла до свого допису прикріпила "свіжий мем з інтернету".

"Наче і гумор, але за гумором — розуміння ставлення до планування у пострадянській штабній культурі", — додала вона.

Скріншот з Facebook Мар'яни Бузуглої

Нагадаємо, 26 листопада Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Також на висловлювання Безуглої відреагував екс-командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін. У своєму Telegram-каналі він написав, що для держави було б краще, якби "неадекватні люди не пхали свій ніс в справи мобілізації, війни та військових".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 11:54