Фото: скріншот з відео

"Били струмом і кийками": як рашисти знущалися з мешканки Херсона під час окупації

Під час окупації Херсона мешканка обласного центру Інна Пономаренко пережила жорстокі тортури. Рашисти одягали їй мішок на голову, підвішували догори ногами, били кийками й застосовували струм.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що жінку здали окупантам її сусіди, з якими вона посварилася через російську агресію. Вже за годину до неї приїхали росіяни й забрали у катівню.

Пономаренко провела "на підвалі" цілий місяць. 11 листопада 2022 року вона повернулася додому. Жінка переконана, що вороги відпустили її тільки тому, що на ній не було живого місця й вона була ледь живою. Деякі українці, які теж були "на підвалі", не витримували знущань і вмирали прямо там.

"Вони одягали на обличчя чорний мішок, прив'язували головою вниз і били кийками. А потім підключали під струм і казали: "С**а, вчи російський гімн і здавай своїх українців", — розповіла потерпіла.

Пономаренко продовжує жити в Херсоні разом зі своєю маленькою донькою. Матір зізналася, що дитина дуже боїться обстрілів, прокидається щоразу, коли чує вибухи, і питає, куди ховатися.

Нагадаємо, у Херсоні правоохоронці затримали співробітників слідчого ізолятора, які співпрацювали з росіянами. Вони незаконно утримували українських патріотів під час окупації міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.02.2023 13:35