Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Білий дім: Наступні кілька місяців для України будуть критичними

У Білому домі вважають, що бойові дії в Україні протягом кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, а тому Конгресу необхідно якомога швидше ухвалити рішення щодо подальшої підтримки Києва.

Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, якого цитує "Укрінформ".

"Наступні кілька місяців будуть критичними для України", — сказав американський посадовець й додав, що Росія не зупиниться у ракетно-дроновому терорі.

За його словами, українському політично-військовому керівництву вже зараз доводиться ухвалювати непрості рішення про те, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли їхні запаси скорочуються.

Своєю чергою Росія продовжує закуповувати зброю від Ірану та Північної Кореї, зокрема й балістичні ракети. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті Кірбі наголосив, що адміністрація Джо Байдена прагне перемоги України. Він нагадав, як президент США чітко заявив, що Україна має стати процвітаючою та суверенною країною з відновленими кордонами і суверенітетом.

"І ми хочемо мати можливість далі надавати Україні необхідну підтримку, щоб вона могла досягти цих результатів", — сказав він.

Як відомо, на початку січня 2024 року речник державного департаменту США Метью Міллер заявив, що США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022 та 2023 років, адже бачать свою мету в іншому. Він уточнив, що метою є допомогти Україні стати на ноги та побудувати військово-промислову базу, аби український уряд сам міг фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Нагадаємо, 11 січня Кірбі повідомив, що допомога Україні від Сполучених Штатів Америки офіційно призупинена. Така ситуація триватиме до схвалення Конгресом нового фінансування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 00:53