Фото: kurzemnieks.lv

Білорусь не суверенна: в Латвії закликали посилити санкції через ядерні погрози Путіна

Санкції проти Російської Федерації та Білорусі мають бути посилені. Країни Заходу повинні жорстко відреагувати на погрози російського диктатора Володимира Путіна про намір розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я вважаю, що це акт відчаю, тому що ви бачите, що війна в Україні йде не дуже добре для пана Путіна", — сказав він.

Політик також наголосив, що ні за три дні, ні за три тижні, ні за три місяці росіяни не змогли захопити жодного великого міста в Україні.

"Я вважаю, що це лише продовження ядерного шантажу, який ми спостерігали минулого року. На мою думку, таке оголошення чітко свідчить про те, що Білорусь не є суверенною державою. Це фактично частина російського військового округу. І нам потрібно накласти більше санкцій як на Росію, так і на Білорусь, просто щоб дати зрозуміти, що цей шантаж, ці кроки не спрацюють", — сказав Рінкевичс.

Міністр переконаний, що ядерна риторика Росії не така впливова, як можна було б подумати. Він також заявив, що Росія може піти на ескалацію конфлікту навіть після припинення допомоги Україні від країн Заходу.

"Мета Путіна — не сісти за стіл переговорів — мета Путіна — захопити Україну, (етнічно, — ред.) очистити її, вчинити всі ті звірства, виявлені на територіях, звільнених Україною", — додав Рінкевичс.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін не буде заарештований у Вірменії. У країні мають власне бачення цілей Римського статуту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.04.2023 13:42