Фото ілюстративне зі соцмереж

Білорусь проведе військові навчання на кордоні з НАТО

У Білорусі найближчим часом мають відбутися військові навчання з територіальною обороною. Вони пройдуть у Воронівському районі Гродненської області, який межує з Литвою — країною НАТО.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

"Найближчим часом у Воронівському районі (Гродненська область) мають відбутися навчання з територіальною обороною. Такого висновку можна дійти на підставі аналізу державних закупівель, які останнім часом проводили райвиконком", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, в лютому Вороновський райвиконком закуповував крем шевський, голки для ручного шиття та нитки, а у березні — балаклави. Як зазначає "Гаюн", закупівля подібних товарів характерна під час підготовки до проведення навчань із територіальною обороною.

Вони зазвичай включають заклик резервістів із запасу та їх підготовку з військово-облікових спеціальностей. Усе завершується проведенням командно-штабних навчань. Скільки для участі в навчаннях із запасу призвуть резервістів, наразі невідомо. Судячи з кількості голок, які закуповував райвиконком, усього призвуть щонайменше 83 особи.

Точні терміни проведення навчань поки що не називали, але "Гаюн" припускає, що вони пройдуть упродовж березня-квітня.

"Територія Воронівського району межує з Литвою. Район вирізняється своїм етнічним складом. За даними перепису 2019 року, 76,7% мешканців району вважають себе поляками", — звернули увагу на нюанс представники білоруської моніторингової групи.

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, 6 березня моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що в Білорусі колона оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М" рухалася територією Мінської області. Йшлося про три самохідні пускові установки й не тільки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.03.2024 21:39