Фото: "Укрінформ"

Більшість екіпажу російського корабля "Цезар Куніков", ймовірно, загинула, — речник ВМС

Спікер Військово-Морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що більша частина екіпажу російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", ймовірно, загинула.

В ефірі телемарафону посадовець зазначив, що наразі країна-агресорка ретельно намагається приховати свої втрати. Відтак, точно не відомо скільки росіян загинуло під час знищення корабля.

"Корабель — це така одиниця, яка в море сама не ходить. Відповідно, екіпаж, скоріш за все, нехай і в неповному обсязі — але, скоріш за все, в повному — був присутній на борту. Враховуючи погодні умови, час доби — все ж таки було темно — звісно, висока ймовірність, що досить велика частина екіпажа загинула. Швидкі забирали їх з берега, в якому стані — важко сказати", — сказав Плетенчук.

Спікер ВМС додав, що росіяни розпочали рятувальну операцію відразу після влучання. Вона тривала приблизно добу.

"Когось вони з води діставали, але враховуючи те, що ми на відео навіть не бачили рятувальних засобів, то скоріше за все ці моряки опинилися просто у воді", — сказав Плетенчук.

Нагадаємо, вночі 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки та оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" Чорноморського флоту країни-агресорки. Корабель було знищено за допомогою морських дронів.

Російське керівництво приховує втрати серед екіпажу великого десантного корабля "Цезар Куніков", який знищили 14 лютого силами українських військових. За даними речника Військово-морських сил Збройних сил України Дмитра Плетенчука, офіційно на борту потопленого корабля перебувало 87 членів екіпажу, але зараз встановити точну кількість загиблих і поранених важко.

Водночас, на думку британських розвідників, ліквідація великого десантного корабля "Цезар Куніков" ще більше обмежить логістичні можливості у Росії у Чорному морі. Це суттєво вплине на перевезення між материковою Росією та Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 15:30