Корабель "Цезар Куніков", якого вже немає. Джерело: росЗМІ

"Це винахідливість України": у британській розвідці оцінили наслідки знищення "Цезаря Кунікова"

Ліквідація великого десантного корабля "Цезар Куніков" ще більше обмежить логістичні можливості у Росії у Чорному морі. Це суттєво вплине на перевезення між материковою Росією та Кримом.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Там нагадали, що 14 лютого українські сили провели успішну атаку морськими дронами на російський десантний корабель класу Ropucha "Цезар Куніков", що майже напевно призвело до затоплення судна. Загалом внаслідок українських ударів знищено три кораблі класу Ropucha.

За даними британської розвідки, судно активно використовували для матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту та російської війни проти України.

Крім того, як сказано в повідомленні, втрата судна вкотре зменшить і без того обмежені російські ресурси в Чорному морі та зробить логістичний ланцюг Чорноморського флоту вразливим для додаткових атак. Це також іще зменшить резерви, необхідні для перевезень між материковою Росією та Кримським півостровом, — особливо тоді, коли Керченський міст закритий.

"Винахідливість України, найімовірніше, завадила Росії вільно діяти в західній частині Чорного моря та дозволила Україні перехопити морську ініціативу у Росії", — зробили цілком логічний висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначав, що знищений українськими військовими 14 лютого російський десантний корабель "Цезар Куніков" прямував із Новоросійська до Севастополя. Судно було завантажене, і на переході його ліквідували українські безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 14:43