Фото: ВВС / ілюстративне

Біля узбережжя Мозамбіку затонув пором: загинуло майже 100 людей, серед них — діти

Понад 90 людей загинули після того, як пором затонув біля північного узбережжя Мозамбіку. Люди рятувалися від спалаху холери.

Про це повідомляє BBC із посиланням на місцеву владу.

Офіційні особи провінції Нампула заявили, що п'ятьох людей було врятовано з приблизно 130, які, ймовірно, перебували на борту. За словами держсекретаря Нампули Хайме Нето, вони рятувалися від спалаху холери. Посадовець додав, що серед загиблих є багато дітей.

"Оскільки човен був переповнений і не пристосований для перевезення пасажирів, він затонув", — сказав Нето.

Неперевірене відео, опубліковане у соціальних мережах, нібито показує десятки тіл, що лежать на пляжі. Човен, судячи з усього, прямував із Лунги на острів Мозамбік біля узбережжя Нампули.

Біля узбережжя Мозамбіку затонув пором та загинули люди

Скріншот з сайту BBC

Спалах Холери у Нампулі

Провінція Нампула стала одним із найбільш постраждалих від спалаху холери, який з січня минулого року поширився на кілька країн півдня Африки. За даними ЮНІСЕФ, нинішній спалах є найсерйознішим за останні 25 років. З жовтня 2023 року в Мозамбіку зареєстровано 13 700 підтверджених випадків захворювання та 30 смертей.

Ісламістський заколот у сусідній провінції Кабу-Делгадо з моменту його початку понад шість років тому забрав життя щонайменше 4000 осіб і призвів до переміщення майже мільйона людей.

Протягом майже 400 років острів Мозамбік був столицею Португальської Східної Африки, коли регіон був під колоніальним правлінням. Острів є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО завдяки своїй колоніальній архітектурі та багатій історії торгового центру.

Нагадаємо, у серпні 2023 року біля узбережжя італійського острова Лампедуза потонув човен з мігрантамиВ результаті аварії загинула 41 людина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.04.2024 06:44