Фото: ДБР

Бив ременем й прикладом зброї: ДБР повідомило про підозру викладачу академії у Львові, який знущався з курсантів

Працівники Державного бюро розслідувань спільно із Службою безпеки України повідомили про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись "навчити" їх дисципліни та порядку. Зазначається, що це відбувалося на території академії у Львові та у казармах в одному із сіл області. Про такі "виховні методи" викладача стало відомо у березні цього року.

Як наголосили у ДБР, наразі задокументовано побиття чотирьох курсантів. Викладач бив їх по голові та у різні частини тіла, до того ж не тільки руками, а й прикладом зброї та ременем. 

"Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок. Досудове розслідування триває, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності", — наголосили у ДБР.

Викладачу Академії сухопутних військ у Львові оголосили підозру

Фото: ДБР

Наразі офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

До того ж суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тисячі гривень.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій. Їм інкримінують закупівлю комп'ютерів за завищеними цінами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.06.2024 14:05