Фото: The Insider

Бив та тримав у підвалі: колишній "беркутівець" знущався з викрадених українських дітей у Криму

Колишній співробітник "Беркута" бив депортованих українських дітей в окупованому Криму. Журналісти встановили особу чоловіка.

Про це повідомляє The Insider.

Катівником виявився колишній співробітник "Беркута" та зрадник України Валерій Астахов. Він після окупації Криму втік на територію півострова, отримав громадянство Росії та приєднався до так званого "МВД" в Євпаторії. Крім того, в 2014 році зрадник України вивозив десятки дітей зі Слов'янська в Ростовську область.

За інформацією видання, Астахов залякував і бив українських дітей, яких вивозили в "виховні" табори на території Російської Федерації. Журналістка поговорила з 17 дітьми, яких повернули в Україну, і з їхніми батьками. 16-річний Віталій розповів, що дітей били, їм погрожували і тримали в підвалі. По фотографії підліток упізнав екс-беркутівця.

За словами Віталія, в таборі "Дружба" в Євпаторії Астахов заводив дітей в підвал, показував палицю і погрожував побити за підтримку України. Підліток вказав, що у дівчинки з Херсона залишився синець після "виховної роботи".

"Він говорив: "Закрию в підвалі, будете там сидіти, будете підкорятися мені", — згадує Віталій.

 Крім того, в одному з так званих таборів в Євпаторії не було навіть постільної білизни, лише матраци та подушки.

За інформацією лабораторії Єльського університету, росіяни вивозять українських дітей до 40 таборів у Сибірі, на узбережжі Чорного морі, у центральних регіонах Росії, на Уралі та в окупованому Криму.

Нагадаємо, окупанти намагалися передати на всиновлення викрадених українських дітей в російські сім'ї. Вони брехали дітям, що батьки-українці від них відмовилися.

Також відомо, що у середу, 22 березня, Росія повернула в Україну викрадених ще сімнадцять дітей. Їх окупанти депортували з Херсонської та Харківської областей бойових дій.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у викраденні українських дітей

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2023 09:58